Bio Kokosový cukr 250 g

Kokosový cukr patří mezi novější sladidla sloužící jako náhrada za klasický bílý cukr. Jednou z nedocenitelných výhod je nízký glykemický index, dále obsahuje vysoké množství minerálů, jako hořčík, draslík, zinek a železo nebo vitamíny skupiny B. Více informací
Bio

Bio

144 Kč
včetně DPH
skladem 31 ks

Nakupte za více než 1 500 Kč a máte DOPRAVU ZDARMA!Doprava od 79 Kč Více o dopravě

Popis produktu

Kokosový cukr v BIO kvalitě je ideální alternativou běžných sladidel. Získává se z okvětí kokosových palem. 100% přírodní s nízkým glykemickým indexem a neopakovatelnou chutí s karamelovým podtónem.

Kokosový cukr se získává z nektaru okvětí kokosových palem, které se musí před sběrem naříznout a po sklizni se nechává ze získané sladké šťávy pomalým zahříváním úplně odpařit voda. Po této šetrně prováděné proceduře zůstává jako výsledný produkt kokosový cukr.

Kokosový cukr se využívá po celá tisíciletí, pro v našich klimatických podmínkách se jedná o poměrně čerstvou novinku. Kokosový cukr je perfektní alternativou rafinovaného nebo třtinovému cukru, která navíc dodá slazeným potravinám unikátní karamelovou příchuť. Jednou z výhod kokosového cukru je to, že má (podle filipínského ministerstva zemědělství) glykemický index jen 35. Toto by mělo být způsobeno tím, že kokosový cukr obsahuje inulin, který zpomaluje absorpci glukózy. Kokosový cukr se dokonale rozpouští, takže se hodí ke slazení jak teplých, tak studených nápojů. Výborně se hodí i k přípravě různých dortů, koláčů, zákusků, sušenek, zmrzlin a sladkých náplní, protože jim dodá punc luxusu a jedinečnosti.

Složení: Kokosový cukr 100 %
Obsah: 250g
Země původu
: Indonésie



Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1633 kJ / 390 kcal
Sacharidy 96,6 g
 z toho cukry 95,8 g
Bílkoviny 1,67 g
Tuky 1,5 g
 z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Železo 2 mg
Sodík 45 mg
Vápník 8 mg
Sůl 0,1g

Ověřeno našimi zákazníky